Klinkers Brugge : hét stadsfestival van het jaar!

klinkers bruggeHet begin van augustus luidt in Brugge traditioneel het jaarlijks terugkerende Klinkers Festival in: van vrijdag 30 juli t.e.m. zaterdag 14 augustus 2011 is het centrum van Brugge opnieuw het machtige decor van het gezelligste festival in Vlaanderen. Klinkers Brugge 2011 is een bijzonder gevarieerd muziekfestival, de ganse binnenstad lijkt wel één groot podium. Je leert er muziek kennen uit de wereldwijde muziekscène: van vurige Spaanse flamenco, over Cubaanse ritmes en Oost-Europese balkan beats, tot Argentijnse elektrotango, New Yorkse Funk en Belgische of Nederlandse rock. Klinkers Brugge is een van de meest brede en populaire evenementen in Brugge! Jong en oud tref je hier aan, twee weken lang genietend van al het moois dat Klinkers Brugge te bieden heeft.

Klinkers Brugge 2010Klinkers Brugge 2011 is dit jaar al aan z’n 17e editie toe en begint eigenlijk een gevestigde waarde te worden. Niettemin slaagt Klinkers Brugge er ieder jaar opnieuw in te verrassen. Oude beklijvende namen, fris en jong geweld, wereldberoemde artiesten en onbekend talent. Klinkers Brugge 2011 is een breed festival voor een publiek van alle slag en leeftijden.

Tijdens Klinkers Brugge 2011 komt niet alleen muziek aan bod: er is ook ruimte voor een openluchtbioscoop, (stand-up) comedy, er is speciaal voor de kleintjes Klinkers for Kids, en heel wat andere randanimatie.

Klinkers Brugge 2011: gratis concerten op de Burg

Klinkers Brugge 2010Zoals ieder jaar vormt ook tijdens Klinkers Brugge 2011 de majestueze Burg het feeërieke decor voor optredens van ‘klinkende’ namen. Dit jaar zijn DAAN (31/07) en FLIP KOWLIER (07/08) aan de beurt, afgewisseld met swingende bands als OJOS DE BRUJO (06/08) en GRUPO FANTASMA (06/08). Klinkers Brugge 2010 wordt op 30/7 in gang geblazen door het legendarische AFRO-CUBAN ALL STARS (o.l.v.) Juan De Marcos van Buena Vista Social Club). Deze band, met absolute toppers uit de Cubaanse muziekscene, neemt je mee op een muzikale reis langs salsa, timba, bolera, danzon en rumba.

Klinkers Brugge 2011: Intiem bij Gruuthuse

Ook tijdens Klinkers Brugge 2011 kun je op het binnenplein van Gruuthuse terecht voor de ingetogen concertreeks ‘KLINKERS INTIEM’, 4 atmosferische concerten met wortels binnen de grootste muziektradities.

Voor het volledige programma van Klinkers Brugge 2011, klik hier.

Klinkers Brugge combineren met een hotelverblijf

Als je langer dan één dag na elkaar van Klinkers Brugge 2011 wenst te genieten, is het misschien aangewezen een hotel in Brugge centrum te reserveren. Wees hier tijdig bij!