Shoppen in Londen

Londen = shoppingparadijs!

Londen is een absoluut feest voor wie houdt van shoppen. Je vindt hier winkels en boetieks naar ieders smaak en budget: van mega-warenhuizen tot boetiekjes, van wereldketens tot local designer shops. Wie wil shoppen in Londen loopt best ook eens langs één van de gezellige markten die in Londen worden gehouden. Kijk ook eens wat je zoal kunt doen na een middagje shoppen in Londen:

- Weekendje Londen
- Musea in Londen
- Bezienswaardigheden in Londen
- Kerst in Londen
- Weersverwachting Londen
- Goedkope hotels in Londen

Shoppen in Londen: voor elk wat wils

Shoppen in Londen: van luxe tot goedkoop

shoppen in londenWie denkt aan shoppen in Londen, denkt meteen aan het luxueuze warenhuis Harrods. Zeker een must in Londen, vooral de afdeling verse voeding is een ware streling voor de zintuigen. Kopen moet hier niet, gewoon komen kijken is al een belevenis op zich. Werkelijk alles wat je maar kunt bedenken is hier te koop!
Een wat budgetvriendelijkere tegenhanger van Harrods is Selfridges, gelegen in Oxford Street. Ook hier is zowat alles verkrijgbaar, maar aan een aantrekkelijker prijsje. Selfridges is ook de ideale plaats voor een snelle hap tijdens het shoppen in Londen, op zo goed als elke verdieping vind je wel een restaurant of twee. De naam is gevallen: Oxford Street, de bekendste straat voor wie gaat shoppen in Londen. Het is een erg lange straat met enkele erg belangrijke zijstraten, waaronder Regent Street die loopt tot aan Piccadilly Circus en met Hamleys als grootste speelgoedwinkel.

Shoppen in Londen: Hippe vogels

Wie graag wat hipper wil shoppen in Londen, kan terecht in de beroemde Carnaby Street, een zijstraat van Regent Street. Luxekledij vind je onder andere in Burberry’s op de Haymarket. Ook New Bond Street, die andere bekende zijstraat van Oxford Street ligt bezaaid met exclusieve winkels. Voor de alternatievelingen die shoppen in Londen, is Covent Garden ten zeerste aangeraden.

Shoppen in Londen: Openingsuren

De meeste winkels om te shoppen in Londen openen ook op zaterdagnamiddag hun deuren, maar op zondag zal je in Londen alles dicht aantreffen, met uitzondering van een aantal winkelstraten in december voor de eindejaarskoopjes. Kerst shoppen in Londen kun je al vanaf midden november. Vlak na Kerstmis en vóór Nieuwjaar starten de winterkoopjes of solden.

Shoppen in Londen: Kledingmaten

Op de meeste drukbezochte plekken in Londen worden de kledingmaten reeds in beide meetstelsels weergegeven, maar toch handig om weten: een schoenmaat 5 staat voor 37, een 8 staat voor 42, maar een 8.5 staat ook voor 42. Voor kledingmaten is het ingewikkelder en test je bij het shoppen in Londen misschien beter gewoon zelf uit.

Shoppen in Londen: Enkele adresjes

Hieronder een aantal van de belangrijkste plekjes voor wie gebrand is om te gaan shoppen in Londen:

Harrods
Selfridges
Hamleys
Covent Garden
Oxfordstreet
Regent Street
Carnaby Street

No comments yet.
No trackbacks yet.