Musea in Londen

Musea in Londen: voor elk wat wils!

musea in londenTijdens een stedentrip of een weekendje Londen kun je natuurlijk onmogelijk langs enkele van ‘s werelds meest beroemde musea heen. Sinds 1999 werd de toegang tot álle openbare musea in Londen gratis gemaakt voor jongeren tot 16 jaar en enkele van de allermooiste musea in London mogen door iedereen gratis worden bezocht, met uitzondering van enkele heel speciale tentoonstellingen die wel entreegeld vergen.

Aanraders onder de musea in Londen zijn o.a het British Museum, The Saatchi Gallery, Tate Modern, Madame Tussaud’s, het Science Museum, de National Gallery en het Natural History Museum. Meer weten over musea in Londen? Blijf dan zeker nog wat hier, we laten je kennismaken met enkele van de absolute toppers onder de musea in Londen, veel plezier gewenst!

___________________________________________________________

Musea in Londen > British Museum

Het British Museum is het nationale museum van het Verenigd Koninkrijk en bevat een van de allergrootste (en tevens mooiste) kunstcollecties ter wereld. Het meest indrukwekkende artefact is een 16 ton wegende poort (die met de gevleugelde stier) uit Khorsabat. Van alle musea in Londen, misschien de grootste must.

>>> British Museum, Great Russell Street London. Open van zaterdag tot woensdag van 10u-17u30 en op donderdag-vrijdag van 10u-20u30. Dichtste metrostation is Holborn.

___________________________________________________________

Musea in Londen > Tate Modern

Het Tate Modern, van alle musea in Londen hét museum bij uitstek voor het beste van de internationale moderne kunst is gelegen aan het einde van de Millenium Bridge. De permanente collectie alsook een aantal tijdelijke tentoonstellingen zijn gratis toegankelijk.

>>> Tate Modern, Bankside 25 Sumner Street London. Open van zondag tot donderdag van 10u-18u en vrijdag-zaterdag van 10u-22u. Dichtste metrostation is Southwark of Blackfriars.

___________________________________________________________

Musea in Londen > Science Museum

Hier vindt je de grootste en belangrijkste wetenschappelijke collectie op aarde. Je vindt hier onder andere de Apollo ruimtecapsule. Een van de meest fascinerende musea in Londen.

>>> Science Museum Exhibition Road South Kensington, London. Dagelijks open van 10u-18u. Gesloten tijdens de kerstdagen. Dichtste metrostation is South Kensington.

___________________________________________________________

Musea in Londen > National Gallery

Absolute topper onder de musea in Londen. Hier geniet je van Westerse Europese schilderijen uit de periode 1260-1900, met werken van grootmeesters als Botticelli, Leonardo da Vinci, Rembrandt, Gainsborough, Turner, Renoir, Cezanne en Van Gogh.

>>> National Gallery, Trafalgar Square, Londen. Open van 10u-18u, woensdag tot 21u. Gesloten tijdens de kerstdagen. Dichtste metrostation is Charing Cross of Leicester Square.

___________________________________________________________

Musea in Londen > The Saatchi Gallery

Laat een unieke collectie moderne kunst zien. Net als sommige andere musea in Londen probeert het om het grote publiek kennis te laten maken met minder bekende kunst. De collectie telt meer dan 1.000 kunstwerken, waaronder omstreden werk zoals Damien Hirst‘s 14-voet metende tijgerhaai, uitgestald in een met formaldehyde gevulde tank.

>>> Saatchi Gallery, 98a Boundary Road, St Johns Wood, London. Open van zondag tot donderdag van 10u-20u, vrijdag-zaterdag van 10u-22u. Gesloten tijdens de kerstdagen. Dichtste metrostation is Westminister, Waterloo, St. John’s Wood, Swiss Cottage.

___________________________________________________________

Musea in Londen > Natural History Museum

Het Natural History Museum is ondergebracht in een bijzonder mooi gebouw en verbluft met tientallen fascinerende, interactieve tentoonstellingen. Een van de beste musea in Londen om met kinderen te bezoeken, vooral de tentoonstelling rond dinosaurussen valt ongetwijfeld in de smaak bij de kleintjes!

>>> Natural History Museum, Cromwell Road Londen. Open van maandag tot zaterdag van 10u-17u50 en zondag van 11u tot 17u50. Gesloten tijdens de kerstdagen. Dichtste metrostation is South Kensington.

___________________________________________________________

Musea in Londen > Design Museum

Het Design Museum toont industrial design van over de hele wereld, met een uitgebreide collectie auto’s, meubels, huishoudelijke apparatuur en prototypes van recente producten. Een van de leukste musea in Londen, zeker ook met kinderen!

>>> Design Museum, 28 Shad Thames, London. Open elke dag van 10u-17u45.  Gesloten tijdens de kerstdagen. Dichtste metrostation is Tower Hill of London Bridge.

___________________________________________________________

Musea in Londen > Victoria & Albert Museum

Het Victoria en Albert Museum is een van de aantrekkelijkste musea in Londen, met een ruime collectie kunstwerken uit alle windhoeken. Het museum bezit de grootste collectie Renaissance sculpturen van buiten Italië en de grootste collectie Indiase kunstwerken buiten India. Ook vind je hier een fors uitgevallen collectie Islamitische, Chinese en Japanse kunst en een gallerij met Engels meubilair, keramiek en portretten.

>>> Victoria and Albert Museum, Cromwell Road, London. Open van 10u-17u45, op woensdag en de laatste vrijdag van de maand open van 10u-22u. Gesloten tijdens de Kerstdagen. Dichtste metrostation is South Kensington.

___________________________________________________________

Musea in Londen > National Portret Gallery

In de National Portret Gallery tref je een bijzonder mooie collectie portretten, gaande van Victoriaanse tot laat 20ste-eeuwse portretten, van de hand van kunstenaars als Warhol en Hambling. Het allerbekendste werk in dit pareltje onder de musea in Londen is wellicht het groepsportret van de Brontë zussen van de hand van hun broer, Bramwell.

>>> National Portret Gallery, St Martin’s Place, Londen. Open van ma-di-woe en za-zon van 10u-18u, op don-vrij van 10u-21u. Gesloten tijdens de Kerstdagen. Dichtste metrostation is Charing Cross of Leicester Square.

___________________________________________________________

Musea in Londen > Tate Britain

Tate Britain is dé nationale galerie van het Verenigd Koninkrijk en bezit de grootste collectie Britse kunst ter wereld, met kunstwerken van 1500 tot heden. Beroemde werken van onder andere Constable, Gainsborough, Hockney en Turner. Nog zo’n must voor wie graag musea in Londen aandoet.

>>> Tate Britain, Millbank, London. Dagelijks open van 10u-17u30. Gesloten met de Kerstdagen. Dichtste metrostation is Pimlico, Vauxhall of Westminister.

Andere info dan musea in Londen:

Even genoeg van ronddwalen in een van de vele musea in Londen? Kijk dan zeker eens hier:

- Bezienswaardigheden in Londen
- Shoppen in Londen
- Kerst in Londen
- Weersverwachting Londen

No comments yet.
No trackbacks yet.