Eiffeltoren Parijs

De Eiffeltoren in Parijs: Frankrijk’s grootste monument!

De Eiffeltoren van Parijs domineert het volledige stadsbeeld van de lichtstad. De Eiffeltoren Parijs kan je van heinde en verre zien staan en hierdoor is de Eiffeltoren Parijs een toeristische plaats bij uitstek. Wie Parijs bezoekt moet zeker en vast de Eiffeltoren Parijs ook even bezoeken, want wie een citytrip Parijs maakt maar niet bovenaan de Eiffeltoren gestaan heeft, heeft de stad jammergenoeg niet echt gezien.

PRAKTISCHE INFO – Eiffeltoren Parijs
OVERNACHTEN DICHTBIJ – Eiffeltoren Parijs
MEER INFO – Eiffeltoren Parijs

De Eiffeltoren in Parijs is een volledig stalen constructie van meer dan 300 meter hoog. Dus je kan gerust zijn het zicht over Parijs van bovenaf is werkelijk fenomenaal. Een aanrader! (Even voor de duidelijkheid, heb je hoogtevrees dan is de Eiffeltoren Parijs uiteraard een attractie die best te vermijden valt.)

PRAKTISCHE INFO – Eiffeltoren Parijs

LIGGING: Onmogelijk te missen. Voor wie het toch niet ziet: Champs de Mars is het officiële adres van de Eiffeltoren Parijs.
WANNEER: Liefst bij mooi weer, bij slecht weer is de top van de Eiffeltoren gesloten waardoor je maar 2 etages hoog kan.
TOEGANGSPRIJS: De prijs van de Eiffeltoren Parijs is afhankelijk van hoe hoog men gaat:

1ste etage: volwassenen €4.80, kinderen €2.50
2de etage: volwassenen €7.80, kinderen €4.30
3de etage: volwassenen €12, kinderen €6.70

Je kan de Eiffeltoren in Parijs ook zelf te voet gaan beklimmen. Dit is uiteraard de mooiste manier om te genieten van het schouwspel. De trap brengt je maximaal naar de 2de etage en de prijs Eiffeltoren Parijs met de trap is €4.00 (-25 jarigen slechts €3.10)

Als je van plan bent om de Eiffeltoren Parijs te bezoeken breng je alvast je goede schoenen mee en ook heel wat geduld. De drukke weekends zoals onder andere het valentijnsweekend in Parijs garanderen ellenlange wachtrijen om de Eiffeltoren in Parijs te bezichtigen. Wie liever niet in de rij staat! (Parijs bezoeken tips!) Bestel je ticket voor de Eiffeltoren Parijs op voorhand via het internet en loop de vervelende wachtrijen lekker mis. Kijk dus even naar het weer in Parijs en de weersvooruitzichten Parijs vlak voor je vertrekt. Is de voorspelling goed koop dan snel je ticketjes voor de Eiffeltoren Parijs op voorhand.

Overnachten in Parijs dichtbij de Eiffeltoren

Hieronder enkele goede overnachtingstips voor wie graag dichtbij de Eiffeltoren in Parijs logeert. Kijk op BoekUwHotel.be voor de beste aanbiedingen voor hotels in Parijs!

Hotels dichtbij de Eiffeltoren
Weekend in Parijs
Charme hotels in Parijs
Goedkope hotels in Parijs
Luxe hotels in Parijs
3 sterren hotels in Parijs

Wat nog meer aan de Eiffeltoren in Parijs?

Na je bezoek aan de Eiffeltoren Parijs kan je een boottocht Seine inplannen, vlak voor de Eiffeltoren  Parijs aan de oevers van de Seine heb je enkele rederijen. Best leuk om de stad eens vanaf het water te bezichtigen. De prijs van een boottochtje op de Seine is ongeveer €10.

Er is een heerlijk ( zei het ietwat prijzig ) restaurant op de eerste verdieping van de Eiffeltoren. Dus wie wil genieten van een uniek zicht vanop de 1ste etage van de Eiffeltoren Parijs tijdens een lekkere lunch of dinner kan hier zeker terecht.

De Eiffeltoren Parijs in de avond

‘s Avonds gaan alle lichtjes in de lichtstad aan, dit geldt zeker ook voor de Eiffeltoren in Parijs. Elke nacht baadt dit monument in het licht. Bovendien wordt de belichting regelmatig afgewisseld waardoor je echt een spectaculair lichtspel mag verwachten. Ook speurt de vuurtorenlamp de ganse nacht de horizonten van Parijs af. Dit is hét uniek beeld van de Eiffeltoren Parijs.

Hieronder alvast een videovoorsmaakje van wat je mag verwachten van de Eiffeltoren Parijs:

Meer info over Parijs vind je op volgende pagina’s:

Bezienswaardigheden Parijs
Kaart Parijs
Metro Parijs
Hotels in Parijs

No comments yet.
No trackbacks yet.